Oppervlakte behandelingen

Maatvast anodiseren

Bij het anodiseren van aluminium speelt maatvoering een grote rol; wij anodiseren maatvast. Door onze jarenlange ervaring is veel kennis aanwezig over de diverse aluminiumsoorten en hun specifieke anodiseer-karakteristieken. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van kleur-anodiseren.

Maatvast hard anodiseren

Als een nog grotere slijtvastheid is vereist, of een dikkere anodiseer laag, dan kan hard anodiseren een oplossing vormen. Er kan voor worden gekozen om het product tevens in te kleuren en/of te tefloneren.

Organisch kleur anodiseren

Indien kleuren gewenst zijn op het product kan men kiezen voor het kleur anodiseren. Tijdens dit proces is optimale proces sturing cruciaal. Kennis, ervaring en je juiste expertise zijn hierbij van belang. 

Bij dit inkleuringsproces wordt het product voordat de poriën gesloten worden eerst in een kleurbad gedompeld, hierna worden de poriën gesloten middels de sealing. Na het sluiten van de laag zijn de kleuren geborgd in de toplaag.

Elektrolytisch kleur anodiseren

Tijdens het elektrolytisch inkleur proces vindt het proces plaats gedurende het anodiseerproces onder spanning. Het verschil ten opzichte van het organisch inkleuren is dat de kleurlaag slijtvaster is. Verschillende variabelen kunnen aangepast worden om diverse kleuren te creëren. 

Chromateren

Het aanbrengen van een chromateer-conversielaag op aluminium wordt vaak gedaan als voorbehandeling voor het lakken. Een andere reden voor het kiezen voor deze behandeling: de chromaat-laag is elektrisch geleidend. ATM is gespecialiseerd in het Surtec-650.

Beitsen & passiveren

Dit proces heeft tot doel om de oxidelaag te herstellen die voor corrosiebescherming zorgt. ATM kan dit proces niet alleen uitvoeren op rvs onderdelen, maar ook op titanium.

Support & Contact