20

Processen - ATM Mouldcleaning

ATM Mould Cleaning is gespecialiseerd in het reinigen en cleanroom verpakken van onderdelen, voor diverse hoogwaardige industrie├źn. Het gehele proces wordt uitgevoerd in een cleanroom klasse 7 (ISO 14644-1), waarbij tevens de mogelijkheid bestaat om de laatste processtappen in klasse 6 uit te voeren.

Bij reinigen maken wij enkel gebruik van uiterst schoon demi-water, met een geleidbaarheid die kleiner is dan 3 microSiemens. Dit wordt in eigen beheer geproduceerd.

Bij het per stuk verpakken worden de produkten voorzien van een cleanroom-label. Behalve produktnaam en omschrijving worden hier ook ordergegevens op vastgelegd, en is er de mogelijkheid om klantspecifieke informatie toe te voegen. Hiermee wordt een maximale traceability bereikt.

Nat reinigen

In de ultrasoon-badenlijn kunnen we producten reinigen met een maximale afmeting van 900x850x800mm, van rvs, (geanodiseerd) aluminium, kunststof, keramiek, glas, messing etc.

Voor grotere produkten (tot 2300x1800x1800mm) is de grote badenlijn beschikbaar, waarbij het gewicht maximaal 2.000kg kan zijn.

Tijdens alle stappen worden alle blinde gaten ook onder druk gespoeld om een compleet schoon onderdeel te verkrijgen, en vervolgens ook gedroogd.

Droog reinigen

Produkten die niet geschikt zijn om nat gereinigd te worden (bijvoorbeeld vanwege de gebruikte materialen), worden door onze specialisten handmatig gepoetst, waardoor een optimaal resultaat wordt verkregen.

Ultra High Vacuum

Voor onderdelen die in vacuum-toepassingen worden gebruikt, worden extra eisen aan het reinigingsproces gesteld. Niet alleen aan het reinigen zelf, maar ook aan de manier van verpakken. ATM Mould Cleaning is hier volledig op ingericht.